Αρχική

theod
Καλώς ήρθατε στο 6o Διεπιστημονικό Συνέδριο Βελονισμού!

 

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας διοργανώνει το 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού στην Αθήνα, στις 09-10 Ιουνίου 2018.
Φέτος κεντρικό θέμα του συνεδρίου μας είναι το στρες.

 

Το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές. Όταν όμως είναι επίμονο και χρόνιο μπορεί να διαταράξει οποιαδήποτε λειτουργία του οργανισμού. Επίσης επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα του καθώς και την οικονομία.


Η εφαρμογή του βελονισμού στις διαταραχές του στρες, οξύ και χρόνιο, σωματικό ή ψυχικό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ένδειξή του. Σύμφωνα με την σύγχρονη έρευνα, η κεντρική δράση του βελονισμού προκαλεί μείωση της μετάδοσης και της αντίληψης του στρες. 


Στο συνέδριο θα γίνουν διαλέξεις και workshop για όλες τις κλινικές εφαρμογές του βελονισμού αλλά και για ότι αφορά τις εξελίξεις στην σύγχρονη έρευνα.


Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί και οι ψυχολόγοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συζητήσουν και αναλύσουν τους τρόπους που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Θα περιγραφούν όλες οι τεχνικές που εφαρμόζονται κλινικά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες.


Θα χαρούμε πολύ αν βρίσκεστε μαζί μας σε αυτή την ενδιαφέρουσα επιστημονική αναζήτηση. 


Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου MD, MSc, Med.Psych, AABMRC Fellowship, President of ICMART, President of SAMAG, Πρόεδρος του IASY