Αρχική

theodΚαλώς ήρθατε στο 11o Διεπιστημονικό Συνέδριο Βελονισμού !

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας  (ΕΣΙΒΕ), διοργανώνει το “11ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού “ με Έλληνες και διεθνείς ομιλητές.

Το συνέδριο εστιάζει στην σύγχρονη μορφή που πρέπει να έχει η ιατρική σήμερα, την Ολοκληρωμένη Ιατρική, “Integrative Medicine”.

H “συμβατική-σύγχρονη» ιατρική έχει λύσει πολλά προβλήματα του ανθρώπου αλλά υπάρχουν τομείς της υγείας που ακόμα μένουν ανεξερεύνητοι και οι υπάρχουσες θεραπείες όχι μόνο δε θεραπεύουν αλλά δημιουργούν νέα προβλήματα. Ο σκεπτόμενος επιστήμονας προσπαθεί να συμπληρώσει τα κενά της ιατρικής και να βελτιώσει την παροχή των υπηρεσιών με όλα τα μέσα που έχουν επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο συνέδριο θα συζητήσουμε τα οφέλη της χρήσης του βελονισμού στην ιατρική και των τεχνικών που συνδυάζονται με το βελονισμό έτσι ώστε να εφαρμόζουμε μία πιο ολοκληρωμένη μορφή της ιατρικής με μόνο σκοπό το μέγιστο όφελος του ανθρώπου.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας!

Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου MD, MSc, Med. Psych. AABMRC Fellowship,

Γενική Γραμματέας της ICMART, Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ/SAMAG
Πρόεδρος Συμποσίου ΙΑΣΥ 
 

Αγαπητοί μας συνάδελφοι και Φίλοι ,

Μέχρι σήμερα, προσπαθούμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα των χημικών ενώσεων που βρίσκονται στη φύση , πώς αλληλεπιδρούν με το σώμα μας και πώς εμείς, με τη σειρά μας, έχουμε την γενετική προδιάθεση να αντιδράσουμε σε αυτά.

 Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς ο ένας από τον άλλο είναι η γενετική μας , για αυτούς τους λόγους η δυτική  ιατρική αναγνωρίζει πλέον την ανάγκη να εφαρμόσει με ακρίβεια την  εξατομικευμένη ιατρική. Είναι ενδιαφέρον ότι ο TCM βελονισμός  με τις γνώσεις του  έχει αναπτύξει μια τεκμηριωμένη πλέον επιστήμη που την υποστηρίζει.

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι είχαμε αυτή τη γνώση από παλιά και τώρα μόλις αρχίζουμε να ευθυγραμμίζουμε τη σύγχρονη επιστήμη με την αρχαία παραδοσιακή ιατρική.

Εστιάζοντας  σε αυτό το μονοπάτι των συνδυαστικών  ιατρικών πρακτικών (Παραδοσιακή Ολιστική και Σύγχρονη) σας καλωσορίζουμε   σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με σημαντικούς και έμπειρους  ομιλητές που θα  μας διαφωτίσουν στην καθημερινή μας πρακτική.

Dr. Μιχαήλ Ταραμπέ, MD, Msc, PhD, FEBOPRAS, ​Αντιπρόεδρος του ΕΣΙΒΕ/SAMAG, 
Αντιπρόεδρος Συμποσίου ΙΑΣΥ