Ομιλητές 2016

Thomas S. Burgoon, MD, President of AAMA (USA) Ο Thomas Burgoon είναι εν ενεργεία πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας του Ιατρικού Βελονισμού (AAMA), της μεγαλύτερης οργάνωσης ιατρών που ασκούν βελονισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Vanderbilt το 1985 και μετεκπαιδεύτηκε στην παθολογία. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη θεωρία  και πρακτική του βελονισμού το 1992 και σπούδασε στο Anita Cignolini του Μιλάνου, στην Ιταλία για 11 χρόνια και μετά για τέσσερα χρόνια με το κολέγιο της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής Νέας Υόρκης. (NYCTCM). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ιατρικού βελονισμού στο επίσημο περιοδικό της AAMA και είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Institutional Review του NYCTCM. Τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρία και πράξη, αλλά και για την προώθηση του ουσιαστικού διαλόγου με τους συναδέλφους στην ιατρική για την αξία του βελονισμού στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.
 
 
 
 
 
 
 
 
Francisco Lozano MD, PhD (Mexico)
Francisco Lozano, MD είναι καθηγητής της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμού και μοξοθεραπείας στο National Polytechnic Institute’s School of Medicine and Homeopathy στην Πόλη του Μέξικο. Σπούδασε Κινέζικη ιατρική στο Beijing University of Chinese Medicine του Πεκίνου από το 1982 έως 84 και στην Ιαπωνία στο Osaka Medical College 1985-1987. Πήρε διδακτορικό στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αλληλεπίδραση της Δυτικής και Κινέζικης ιατρικής και είναι ένας από τους ιδρυτές του μοναδικού προγράμματος φιλοξενίας για τους γιατρούς στο βελονισμό και moxibustion στη Βόρεια Αμερική. Είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Mexican Federation of Acupuncture Societies (MEXFAS) και της Ομοσπονδίας Iberic – Latin American Federation of Medical Acupuncture Societies (FILASMA)
 
 
 
 
 
 
 

luxenburger-(1)Hedi Luxenburger, MD, Anaesthesiologist, Pain specialist, Acupuncturist 
Η Hedi Luxenburger είναι aναισθησιολόγος με εξειδίκευση στον πόνο. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο βελονισμό στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία από το 1987. Αργότερα πήγε στην Κίνα για να μελετήσει περαιτέρω το βελονισμό στο AcupunctureTrainingCentreNanjing και τη Σαγκάη, και αποφοίτησε το 1987. Είναι πιστοποιημένη από το Ιατρικό Συμβούλιο. Είναι επίσης λέκτορας της Daegfa (German Acupuncture Medical Association) από το 1995. Τέλος, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daegfa και της ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques) και αντιπρόσωπος του ιατρικού βελονισμού στην ΕΕ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, MD, Γενική Ιατρός, Med. Psyc., MSc in Acupuncture, Πρόεδρος της Icmart, Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ Η κ.Θεοδωράτου αποφοίτησε απο την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων . Στην συνέχεια με υποτροφία απο το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρέμεινε στην Κίνα για να εμβαθύνει τις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό απο το πανεπιστήμιο της Καντόνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας εταιρίας ιατρών βελονισμού ICMART και Πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου ιατρών βελονισμού Ελλάδας
 
 
 
 

FOTO-BELLOStelikoΓεώργιος Μπέλλος, MD, Γενικός Ιατρός, PhD, MR CGP, MEPMA
Ο Ιατρός Γεώργιος Μπέλλος σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην γενική – οικογενειακή ιατρική στην Αθήνα και στην κοινωνική – δημόσια υγεία στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου Κρήτης από όπου και πήρε το διδακτορικό του. Είναι υπότροφος και μέλος του Royal College of GP’s στο Λονδίνο. Έκανε ειδική εκπαίδευση  στην προαγωγή και πρόληψη ψυχικής υγείας  όπως και στο management υπηρεσιών υγείας και στην  μοριακή λειτουργική ιατρική.  Απο ετών ειναι διευθυντής – συντονιστής στο ακαδημαικού – εκπαιδευτικού τύπου κεντρου υγείας Κορωπιου Αττικής. Τέλος είναι εκπαιδευμένος στο Βελονισμό και τρέφει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την διασύνδεση της μοριακής – προσωποποιημένης ιατρικής με την κινέζικη ιατρική και τα ηλεκτρομαγνητικά ανθρώπινα βιο-πεδία.
 
 
 
 
 
Antonio Carlos Sant’Ana, MD, Bauru Estadual Hospital, (Brazil)
Ο Dr. Sant’Anaείναι Γενικός Ιατρός και TCM Σύμβουλος, με εμπειρία τόσο στο συστηματικό και μικροσυστηματικόβελονισμό. Η πρακτική του γίνεται στο ιδιωτικό του γραφείο, καθώς και ενδονοσοκομειακά. Επί του παρόντος εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής σε μη γραμμικά μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει fractal γεωμετρία, κβαντική φυσική, την πολυπλοκότητα και τη θεωρία του χάους. Έχει πτυχίο Μάστερ στη Δημόσια Υγεία, και εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τάσεων στην ιατρική και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές των fractals, το χάος και την πολυπλοκότητα, καθώς και κατευθύνει τις δραστηριότητές του με βάση τα δεδομένα και την ανάπτυξη λογισμικού για τη μη γραμμική μέτρων.
 
 
 
Μιχαήλ Ταραμπέ, MD, Πλαστικός Χειρούργος, PhD, Dipl. BSBRM, FEBOPRAS
O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ, Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών  και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πλήρες μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνκής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), ενώ διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute και Διευθυντής Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Περιστερίου. 
 
 
 
 
 
 
Γεώργιος Λαζάρου, MD, Χειρουργός Ορθοπεδικός, MSc, PhDΟ Ορθοπεδικός χειρουργός κ. Λαζάρου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην ορθοπεδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μετά τη λήψη του πτυχίου συμμετείχε επιτυχώς στο επιδοτούμενο σεμινάριο Τηλεϊατρικής από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, στο επιδοτούμενο σεμινάριο Ιατρικής της Εργασίας από το Εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τη μελέτη της ιστορίας της ιατρικής. Παρακολούθησε το Β΄ Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών (1991-2), το οποίο οδήγησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής. Τα μεταβολικά νοσήματα των οστών αποτελούν μεγάλο μέρος της κλινικής του πράξης και η συνειδητοποίηση της ανεπαρκούς αντιμετώπισης του πόνου, σε χρόνιες κυρίως καταστάσεις, τον οδήγησε στο μονοπάτι του βελονισμού. Είναι υπέρμαχος της ιατρικής, βασισμένης σε αποδείξεις, με συνέπεια να ακολουθεί μια πιο δυτική θεώρηση του βελονισμού, παρότι εξακολουθεί να γοητεύεται από την κινεζική φιλοσοφία και ερμηνεία της ανθρώπινης παθολογίας.
 
 
 
 
 
 
 
Ευδοκία Τσαλκαμά, DVM Ιππίατρος, Θεσσαλονίκη, ΕλλάδαΗ Ευδοκία Τσαλκαμά είναι Κτηνίατρος-Ιππίατρος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Σεντ Ιστβαν, τμήμα κτηνιατρικής στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Δραστηριοποιείται  τα τελευταία 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μικρά ζώα συντροφιάς και στα ιπποειδή. Πτυχιούχος κτηνιατρικού βελονισμού από τον Επιστημονικό Σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (Ε.Σ.Ι.Β.Ε.). Είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του κτηνιατρικού τμήματος βελονισμού της ATC και διδάσκει τα πρακτικά μαθήματα του κτηνιατρικού βελονισμού. Συμμετείχε ως εθελόντρια κτηνίατρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα, καθώς και στους αγώνες υπερπήδησης CSIO**** τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μέλος του ΠΚΣ (Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) και ΕΚΕ (Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας). Αλλα ενδιαφέροντα στον επαγγελματικό τομέα περιλαμβάνουν την διερεύνηση μεθόδων ορθοπεδικού πεταλώματος και τη χρήση  εποξικών υλικών για την αποκατάσταση των οπλών των ίππων.
 
 
 
 
 
 
 
 

Αγελική Τσιριγιώτη, Dental Surgeon, Athens, Greece.

Η κ.Τσιριγώτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας την οδοντιατρική
σχολή και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην γναθοχειουργική. Η ενασχόληση της με το βελονισμό έγινε την τελευταία 10ετία και μετά την αποφοίτηση της απο τη σχολή βελονισμού Αθήνας, η κ.Τσιριγώτη χρησιμοποιεί το βελονισμό κατα την διάρκεια των οδοντιατρικών πράξεων αλλά ακόμα και πρίν και μετά για την βελτίωση της δουλειάς της όπως θα μας εξηγήσει καλύτερα η ίδια.
 
 
 
 
 
 
Βασίλης Γιαννακόπουλος, Ψυχίατρος
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στα Ιωάννινα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, (6 μήνες στην Παθολογία) στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (1 χρόνο Νευρολογία) στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών (ενάμιση χρόνο στην Ψυχιατρική) και ξανά στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (2 χρόνιαΨυχιατρική). Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης του στην Ψυχιατρική εκπαιδεύτηκε σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους  (κυρίως γνωσιακή – συμπεριφορική και ψυχαναλυτική) ακολούθησαν 3 χρόνια  στα οποία παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων της Ελληνικής Ανάλυση Κοινωνία Ομίλου και Ψυχοθεραπεία. Επίσης εκπαιδεύτηκε μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με τη χρήση των πολύτιμων θεραπευτικών εργαλείων όπως το EFT, EMDR, Sedonamethod, Work, InnerChild, Focusing. Ασχολείται με το διαλογισμό για είκοσι χρόνια περίπου και ο ίδιος πιστεύει ότι η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ψυχοθεραπείας, στο βαθμό που η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του έχει σχήμα και περιστρέφεται γύρω από αυτόν τον άξονα.
 
 
Ευθύμιος Αγγελάκης, Νευροψυχολόγος, PhD
Ο Ευθύμιος Αγγελάκης είναι διδάκτωρ ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Tennessee, Η.Π.Α., με ειδίκευση στην νευροψυχολογία και το γνωσιακό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και στο Πανεπιστήμιο Drexel των Η.Π.Α. ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και έχει διδάξει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Tennessee και ως έκτακτος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Κατέχει πιστοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Πιστοποίησης Βιοανάδρασης (BCIA) στην νευροανάδραση, έχει επιτελέσει senior editor για το 2012 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Neurotherapy, και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της ΔΕΠ/Υ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Ειδικεύεται στην νευροψυχολογική αξιολόγηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και με ΔΕΠ/Υ, καθώς και νευρολογικών ασθενών. Επίσης, ειδικεύεται στην δημιουργία πρωτοποριακών πρωτοκόλλων αξιολόγησης και αποκατάστασης ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών σε ασθενείς με διαταραχές της συνείδησης, με διακρανιακό
ηλεκτρικό ερεθισμό.
 
 
 
 
Ναταλία Τζήμα, Ιατρός-παθολόγος και Ομοιοπαθητικός, MSc Φαρμακολογίας, Διδάκτωρ Διαιτολογίας-Διατροφής.
Εξασκεί εναλλακτικές μορφές θεραπείας όπως Ομοιοπαθητική από 20ετίας. Εκπαιδεύτρια Ομοιοπαθητικής από 10ετίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Μελετά ιδιαίτερα τομείς όπως η Ολιστική Βιολογία  και η κβαντική πληροφοριακή Ιατρική. Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής των Ελλήνων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Clipboard01kljkΝίκος Ρούσσος, Φυσίατρος
 Ο Νίκος Ρούσσος είναι γιατρός Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, και την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 1996. Από το 1996 έως το 1997 υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με θέμα: «Αποκατάσταση Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού”, στο Robert Jones και Agnes Hunt Orthopedic Hospital, Oswestry England, University of Keele. Το 1996 παρακολούθησε τη σειρά Εμβιομηχανικό Syllabus από τη βρετανική Ορθοπεδική Εταιρεία. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το βραβείο G K Rose στην Εμβιομηχανική 1996, ετήσιο βραβείο από τον Robert Jones και Agnes Hunt Orthopedic Hospital για λογαριασμό της βρετανικής Ορθοπεδικής Εταιρείας και ως εκ τούτου έγινε ισόβιο μέλος του Old Oswestrian Club. Κάτοχος του  European Board της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 1999. Το 2000, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα «Προσθετική κάτω άκρων», και «Αναπηρικές καρέκλες και καθίσματα” Εθνικό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης στην Προσθετική και Ορθωτικά στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκόβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Ο Δρ Ρούσσος υπηρέτησε ως ερευνητης γιατρός στο Τμήμα κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στο Midlands Κέντρο Σπονδυλικής Στήλης Τραυματισμοί, και στη  Μονάδα Έρευνας Ορθωτικών και Αξιολόγησης Βάδισης (ORLAU), στο Robert Jones και Agnes Hunt, Oswestry Αγγλία (1996 1997), δραστηριοποίηση ως ιδιώτης γιατρός στην PMR στην Αθήνα (1997-1998), ως ειδικευμένος  γιατρός ΦΙΑπ στο Τμήμα ΦΙΑπ του Γενικού και Περιφερειακόυ Νοσοκομείο «ΚΑΤ» Αθηνών (1998-2001) τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως Διευθυντής ΕΣΥ στο τμήμα ΦΙΑπ του Ασκληπιείου Βούλας