

Francisco Lozano, MD είναι καθηγητής της παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμού και μοξοθεραπείας στο National Polytechnic Institute’s School of Medicine and Homeopathy στην Πόλη του Μέξικο. Σπούδασε Κινέζικη ιατρική στο Beijing University of Chinese Medicine του Πεκίνου από το 1982 έως 84 και στην Ιαπωνία στο Osaka Medical College 1985-1987. Πήρε διδακτορικό στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αλληλεπίδραση της Δυτικής και Κινέζικης ιατρικής και είναι ένας από τους ιδρυτές του μοναδικού προγράμματος φιλοξενίας για τους γιατρούς στο βελονισμό και moxibustion στη Βόρεια Αμερική. Είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Mexican Federation of Acupuncture Societies (MEXFAS) και της Ομοσπονδίας Iberic – Latin American Federation of Medical Acupuncture Societies (FILASMA)




Ο Dr. Sant’Anaείναι Γενικός Ιατρός και TCM Σύμβουλος, με εμπειρία τόσο στο συστηματικό και μικροσυστηματικόβελονισμό. Η πρακτική του γίνεται στο ιδιωτικό του γραφείο, καθώς και ενδονοσοκομειακά. Επί του παρόντος εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής σε μη γραμμικά μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει fractal γεωμετρία, κβαντική φυσική, την πολυπλοκότητα και τη θεωρία του χάους. Έχει πτυχίο Μάστερ στη Δημόσια Υγεία, και εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τάσεων στην ιατρική και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές των fractals, το χάος και την πολυπλοκότητα, καθώς και κατευθύνει τις δραστηριότητές του με βάση τα δεδομένα και την ανάπτυξη λογισμικού για τη μη γραμμική μέτρων.

O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ, Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πλήρες μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνκής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), ενώ διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute και Διευθυντής Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Περιστερίου.


Αγελική Τσιριγιώτη, Dental Surgeon, Athens, Greece.
Η κ.Τσιριγώτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας την οδοντιατρική
σχολή και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην γναθοχειουργική. Η ενασχόληση της με το βελονισμό έγινε την τελευταία 10ετία και μετά την αποφοίτηση της απο τη σχολή βελονισμού Αθήνας, η κ.Τσιριγώτη χρησιμοποιεί το βελονισμό κατα την διάρκεια των οδοντιατρικών πράξεων αλλά ακόμα και πρίν και μετά για την βελτίωση της δουλειάς της όπως θα μας εξηγήσει καλύτερα η ίδια.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στα Ιωάννινα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, (6 μήνες στην Παθολογία) στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (1 χρόνο Νευρολογία) στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών (ενάμιση χρόνο στην Ψυχιατρική) και ξανά στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (2 χρόνιαΨυχιατρική). Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης του στην Ψυχιατρική εκπαιδεύτηκε σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους (κυρίως γνωσιακή – συμπεριφορική και ψυχαναλυτική) ακολούθησαν 3 χρόνια στα οποία παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων της Ελληνικής Ανάλυση Κοινωνία Ομίλου και Ψυχοθεραπεία. Επίσης εκπαιδεύτηκε μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με τη χρήση των πολύτιμων θεραπευτικών εργαλείων όπως το EFT, EMDR, Sedonamethod, Work, InnerChild, Focusing. Ασχολείται με το διαλογισμό για είκοσι χρόνια περίπου και ο ίδιος πιστεύει ότι η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ψυχοθεραπείας, στο βαθμό που η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του έχει σχήμα και περιστρέφεται γύρω από αυτόν τον άξονα.

Ο Ευθύμιος Αγγελάκης είναι διδάκτωρ ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Tennessee, Η.Π.Α., με ειδίκευση στην νευροψυχολογία και το γνωσιακό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και στο Πανεπιστήμιο Drexel των Η.Π.Α. ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, και έχει διδάξει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Tennessee και ως έκτακτος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Κατέχει πιστοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Πιστοποίησης Βιοανάδρασης (BCIA) στην νευροανάδραση, έχει επιτελέσει senior editor για το 2012 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Neurotherapy, και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της ΔΕΠ/Υ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Ειδικεύεται στην νευροψυχολογική αξιολόγηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και με ΔΕΠ/Υ, καθώς και νευρολογικών ασθενών. Επίσης, ειδικεύεται στην δημιουργία πρωτοποριακών πρωτοκόλλων αξιολόγησης και αποκατάστασης ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών σε ασθενείς με διαταραχές της συνείδησης, με διακρανιακό
ηλεκτρικό ερεθισμό.

Εξασκεί εναλλακτικές μορφές θεραπείας όπως Ομοιοπαθητική από 20ετίας. Εκπαιδεύτρια Ομοιοπαθητικής από 10ετίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μελετά ιδιαίτερα τομείς όπως η Ολιστική Βιολογία και η κβαντική πληροφοριακή Ιατρική. Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Νίκος Ρούσσος είναι γιατρός Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, και την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 1996. Από το 1996 έως το 1997 υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με θέμα: «Αποκατάσταση Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού”, στο Robert Jones και Agnes Hunt Orthopedic Hospital, Oswestry England, University of Keele. Το 1996 παρακολούθησε τη σειρά Εμβιομηχανικό Syllabus από τη βρετανική Ορθοπεδική Εταιρεία. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το βραβείο G K Rose στην Εμβιομηχανική 1996, ετήσιο βραβείο από τον Robert Jones και Agnes Hunt Orthopedic Hospital για λογαριασμό της βρετανικής Ορθοπεδικής Εταιρείας και ως εκ τούτου έγινε ισόβιο μέλος του Old Oswestrian Club. Κάτοχος του European Board της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 1999. Το 2000, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα «Προσθετική κάτω άκρων», και «Αναπηρικές καρέκλες και καθίσματα” Εθνικό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης στην Προσθετική και Ορθωτικά στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκόβης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δρ Ρούσσος υπηρέτησε ως ερευνητης γιατρός στο Τμήμα κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στο Midlands Κέντρο Σπονδυλικής Στήλης Τραυματισμοί, και στη Μονάδα Έρευνας Ορθωτικών και Αξιολόγησης Βάδισης (ORLAU), στο Robert Jones και Agnes Hunt, Oswestry Αγγλία (1996 1997), δραστηριοποίηση ως ιδιώτης γιατρός στην PMR στην Αθήνα (1997-1998), ως ειδικευμένος γιατρός ΦΙΑπ στο Τμήμα ΦΙΑπ του Γενικού και Περιφερειακόυ Νοσοκομείο «ΚΑΤ» Αθηνών (1998-2001) τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως Διευθυντής ΕΣΥ στο τμήμα ΦΙΑπ του Ασκληπιείου Βούλας