Ομιλητές 2017

Dr İlhan Öztekin, MD, Prof., PhD, Turkey

Ο Ilhan Oztekin είναι ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου Ιατρικού Βελονισμού και συμπληρωματικής Ιατρικής Κωνσταντινούπολης, τον παλαιότερο οργανισμό ιατρικού βελονισμού στην Τουρκία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1985 και εξειδικεύτηκε στη Αναισθησιολογίας και στην Ιατρική του πόνου. Ο ίδιος εξακολουθεί να εργάζεται ως καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Trakya, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας και Ιατρικής Πόνου στην Αδριανούπολη. Ξεκίνησε τις σπουδές θεωρίας και πρακτικής του βελονισμού το 1991 με τον Prof.Dr. Johanesse Bischko του Ludwig Boltzmann Ινστιτούτου βελονισμού,στην Βιέννη της Αυστρία και απέκτησε Δίπλωμα Βελονισμού το 1994 ενώ τέσσερα χρόνια μετά συνέχισε τις σπουδές του με τον Prof.Dr.Abdulkadir Erengul στον σύλλογο του Ιατρικού βελονισμού Κωνσταντινούπολης.
Ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Βελονισμού του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας από το 2010-2013 ενώ από το 2007 είναι διδάκτωρ σε διάφορα πανεπιστήμια και πρόεδρος του συμβουλίου εκπαίδευσης βελονισμού του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας.
Διετέλεσε Πρόεδρος του 9ου Τουρκικού Συνεδρίου Ιατρικού Βελονισμού το 2016. Ενδιαφέρεται για την επεμβατική θεραπεία αλλά και την πρακτική του βελονισμού στον πόνο της σπονδυλικής στήλης, αλλά και την ουσιαστικής επικοινωνίας με τους συναδέλφους της συμβατικής ιατρική για την αξία του βελονισμού στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.

 

 

Dr Rong Peijing, MD, Prof., PhD, China

Η Dr. Rong Peijing είναι καθηγήτρια και ακαδημαϊκός στο τμήμα βελονισμού στην Κινέζικη ακαδημία των ιατρικών επιστημών (CACMS). Έλαβε Bachelor, Master και διδακτορικό πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Πεκίνου της κινέζικης ιατρικής ενώ τελείωσε τη σχολή νευροεπιστημών στο Hong Kong Baptist University και στο Los Angeles Biomedical Research Institute στο Harbor-UCLA Medical Center.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εμπλέκονται με τους μηχανισμούς του βελονισμού. Έχει κάνει σειρά σπουδών στη φυσιολογία του πόνου και την αναλγησία με βελονισμό, επίσης διεξάγει μελέτη στις προτεινόμενες θεραπείες για τον χρόνιο πόνο βάση της ιατρικής.
Σήμερα είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Committee of Auricular Acupuncture και γενική γραμματέας του Academic Committee of China Association of Acupuncture and Moxibustion (CAAM).
Χρηματοδοτήθηκε από τη διεθνή ένωση για τη μελέτη του πόνου (IASP), τη διεθνή ένωση Physiological Sciences (IUPS) και το διεθνή οργανισμό Brain Research (IBRO). Τιμήθηκε με τη διάκριση νέων ερευνητών από την ομοσπονδία της Ασίας και το Oceania Physiological Societies (FAOPS).
Συμμετείχε σε πάνω από 20 διεθνή συνέδρια και υπήρξε κεντρική ομιλήτρια σε σπουδαία συνέδρια και πανεπιστήμια. Είχε επίσης την αρχισυνταξία σε 10 peer reviewed journals in professional science. Μέχρι στιγμής, έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 πρωτότυπες εργασίες, συμπεριλαμβανομένων Biological Psychiatry, J Pain, J Affective Disorders., PLoS One, et al.

 

Dr G. Litscher Univ.Prof.,MSc PhD MDsc Medical University of Graz, Austria


Επικεφαλής του τμήματος ερευνών του Complementary and Integrative Laser Medicine, και του Biomedical Engineering in Anesthesia and Intensive Care Medicine, όπως και του TCM Research Center Graz at the Medical University of Graz, Αυατρίας. Διδάκτωρ τεχνικών και ιατρικών επιστημών με πολλές έρευνες και διεθνείς διαλέξεις στο ιστορικό του, περίπου 600 scientific publications (180 στο SCI/pubmed), εν μέρει για τη βασική έρευνα του βελονισμού, συγγραφέας και συντάκτης σε 11 βιβλία, επικεφαλής έκδοσης και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε περισσότερα από 30 διεθνή επιστημονικά περιοδικά (π.χ στο Internet Journal of Alternative Medicine (IJAM), στο Medical Acupuncture, στο Journal of Acupuncture and Meridian Studies (JAMS), στο Evidence-based Complementary and Alternative Medicine (eCAM), στο BMC Complementary and Alternative Medicine, το Integrative Medicine International, το Journal of Pharmacopuncture). Ο καθηγητής Litscher έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην computer-based High-Tech Acupuncture Research, και στην evidence-based Complementary Medicine and Neuromonitoring. Είναι Καθηγητής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Graz, καθώς και σε 11 δημοφιλή ιδρύματα και πανεπιστήμια στην Ασία. Επιπλέον, ο ίδιος είναι εμπνευστής και πρόεδρος του Ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου HighTech Acupuncture and Integrative Medicine:

 • University Professor at Medical University of Graz, Austria
 • Guest Professor at the Medical University of Vienna, Austria
 • Visiting Professor at the Institute of Acupuncture and Moxibustion, China Academy of Chinese Medical Sciences, Beijing, China
 • Visiting Professor at Capital Medical University, Beijing, China
 • Visiting Professor at Heilongjiang University of Chinese Medicine, Harbin, China
 • Professor honoris causa (Prof.h.c.) at Beijing Hospital of Traditional Chinese Medicine, Capital Medical University School of Clinical Traditional Chinese Medicine, Beijing, China
 • Visiting Professor at Chinese People’s Liberation Army General Hospital, Beijing, China
 • Visiting Professor at China Medical University, Taichung, Taiwan
 • Visiting Professor at the Beijing University of Science and Technology, Beijing, China
 • President of EMLA-Austria (European Medical Laser Association, 2012 – 2013)
 • President for Science and Research of ISLA-transcontinental (International Society for Medical Laser Applications) since August 2012
 • Vice-President of IMedLA (International Medical Laser Association), responsible for Europe, since August 2012
 • Initiator and Chairman of the Annual World Congress of High-Tech Acupuncture and Integrative Medicine (Nanjing, China, May 2014; Hangzhou, China, May 2015, Nanjing, China, November 2016, Xi’an, China, September 2017)
 • German Vice-President of DCFG-TCM (German-Chinese Research Foundation for TCM)
 • Visiting Professor at Hubei University of Chinese Medicine, Wuhan, China
 • Visiting Professor at Beijing University of Chinese Medicine, School of Acupuncture-Moxibustion and Tuina, Beijing, China
 • Honorary Professor at Hubei Provincial Collaborative Innovation Center of Preventive Treatment by Acupuncture and Moxibustion, Wuhan, China
 • Visiting Professor at Shanghai University of Traditional Chinese Medicine, Shu Guang Hospital, Shanghai, China

 

Dr A.C. Sant’Ana MD, Bauru Estadual Hospital, Brazil 

Ο Dr. Sant’Anaείναι Γενικός Ιατρός και TCM Σύμβουλος, με εμπειρία τόσο στο συστηματικό και μικροσυστηματικό-βελονισμό. Η πρακτική του γίνεται στο ιδιωτικό του γραφείο, καθώς και ενδονοσοκομειακά. Επί του παρόντος εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής σε μη γραμμικά μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει fractal γεωμετρία, κβαντική φυσική, την πολυπλοκότητα και τη θεωρία του χάους. Έχει πτυχίο Μάστερ στη Δημόσια Υγεία, και εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τάσεων στην ιατρική και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές των fractals, το χάος και την πολυπλοκότητα, καθώς και κατευθύνει τις δραστηριότητές του με βάση τα δεδομένα και την ανάπτυξη λογισμικού για τη μη γραμμική μέτρων.

 

Dr Daniela Litscher. Msc, PhD, TCM Medical University of Graz, Austria

Η Daniela Litscher σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Karl-Franzens του Graz της Αυστρία (Σεπτέμβριος 2008 – Μάρτιος 2013). Στη διπλωματική εργασία της ασχολήθηκε με το “Pharmacopuncture”. Έλαβε πτυχίο Master της Φαρμακευτικής (MSc) στις 20 Μαρτίου, 2013. Πήρε πτυχίο διδακτορικό στις Ιατρικές Επιστήμες, τον Ιούνιο του 2015. Η διδακτορική της διατριβή είχε τίτλο “Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε lifestyle ασθένειες που σχετίζονται με ειδικές μεθόδους τεκμηριωμένης συμπληρωματικής ιατρικής”. Επιπλέον, παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Χημικών και Φαρμακευτικών Μηχανικών στο Graz University of Technology (από το 2014).

Εδώ και ένα χρόνο εργάζεται στο Κλάγκενφουρτ και ολοκληρώνει την πρακτική της ως φαρμακοποιός. Ως επιστημονικός συνεργάτης είναι ακόμα μέλος στην ομάδα του Ιατρικόυ Πανεπιστήμιου του Γκρατς, στην Ερευνητική Μονάδα για τη συμπληρωματική και Ολοκληρωμένη Laser Ιατρική και μέλος του TCM Ερευνητικού Κέντρου του Γκρατς. Από τον Ιούνιο του 2013, είναι επίσης Επισκέπτης Επιστημονικός Σύμβουλος στο Chinese People’s Liberation Army Institute of Acupuncture, Πεκίνο, Κίνα.

Ήταν ο επικεφαλής του project με τίτλο “Κίτρινο λέιζερ – Μια νέα επιλογή στην προληπτική έρευνα για την υγεία στο Γκρατς” (που χρηματοδοτείται από την πόλη του Γκρατς, Τμήμα Επιστήμων, Ιούλιος 2014-Οκτώβριος 2015).

Συμμετείχε ενεργά σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, όπως το Laser Helsinki Congress (Helsinki, Finland; Αυγουστος 2008, 2010), Conferences of the Eurasia Pacific Uninet (Beijing/Xian, China; Μάιος Ιούνιος 2009, Μάιος 2011, Μάιος 2013), or Laser Congresses (Opatija, Croatia; Ιούνιος 2012, Toronto, Canada; Νοέμβριος 2013 and Beverungen, Germany; Ιούνιος 2014 – 2016, Sandvika, Norway Σεπτέμβριος 2016). Το Σεπτέμβριου του 2012, επισκέφτηκε το Korean Pharmacopuncture Institute in Seoul, Korea. Το Μάιο του 2014 ήταν ομιλήτρια στο BIT’s 1st Annual World Congress of High-Tech Acupuncture & Integrative Medicine 2014 και το Μάιο του 2015 στο BIT’s 2nd Annual World Congress of High-Tech Acupuncture & Integrative Medicine 2015.

Το 2016 έλαβε το ετήσιο βραβείο καλύτερης εργασίας Ohshiro Laser Therapy ως πρώτη ευρωπαϊκή ερευνήτρια για το άρθρο της «Yellow laser acupuncture» από την ιαπωνική Εφημερίδα Laser Therapy, Journal for Laser Surgery, Phototherapy and Photobioactivation.

 

Dr Κ. Θεοδωράτου MD, Med Psych. MSc, Ελλάδα, Πρόεδρος της Icmart, Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ

Η κ.Θεοδωράτου αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων . Στην συνέχεια με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρέμεινε στην Κίνα για να εμβαθύνει τις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό απο το πανεπιστήμιο της Καντόνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας εταιρίας ιατρών βελονισμού ICMART και Πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου ιατρών βελονισμού Ελλάδας.

 

Dr M. Tαραμπέ, MD, MSc, PhD, FEBOPRAS, Ελλάδα


O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ, Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών  και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πλήρες μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, ενώ διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute.

 

Dr Γ. Λαζάρου, MD, MSc, PhD, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Ελλάδα 


Ο Ορθοπεδικός χειρουργός κ. Λαζάρου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ. 
Μετά τη λήψη του πτυχίου συμμετείχε επιτυχώς στο επιδοτούμενο σεμινάριο Τηλεϊατρικής από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, στο επιδοτούμενο σεμινάριο Ιατρικής της Εργασίας από το Εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τη μελέτη της ιστορίας της ιατρικής. Παρακολούθησε το Β΄ Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών (1991-2), το οποίο οδήγησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής. Τα μεταβολικά νοσήματα των οστών αποτελούν μεγάλο μέρος της κλινικής του πράξης και η συνειδητοποίηση της ανεπαρκούς αντιμετώπισης του πόνου, σε χρόνιες κυρίως καταστάσεις, τον οδήγησε στο μονοπάτι του βελονισμού. Είναι υπέρμαχος της ιατρικής, βασισμένης σε αποδείξεις, με συνέπεια να ακολουθεί μια πιο δυτική θεώρηση του βελονισμού, παρότι εξακολουθεί να γοητεύεται από την κινεζική φιλοσοφία και ερμηνεία της ανθρώπινης παθολογίας.

 

 

Dr A. Τσιριγώτη Χειρούργος Οδοντίατρος, Βελονίστρια, Ελλάδα

Η κ.Τσιριγώτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας την οδοντιατρική σχολή και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην γναθοχειουργική. Η ενασχόληση της με το βελονισμό έγινε την τελευταία 10ετία και μετά την αποφοίτηση της από τη σχολή βελονισμού Αθήνας, η κ.Τσιριγώτη χρησιμοποιεί το βελονισμό κατά την διάρκεια των οδοντιατρικών πράξεων αλλά ακόμα και πριν και μετά για την βελτίωση της δουλειάς της όπως θα μας εξηγήσει καλύτερα η ίδια.

 

 

 

Dr Ε. Τσαλκαμά, DVM Ιππίατρος, Ελλάδα

Η Ευδοκία Τσαλκαμά είναι Κτηνίατρος-Ιππίατρος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Σεντ Ιστβαν, τμήμα κτηνιατρικής στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Δραστηριοποιείται  τα τελευταία 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μικρά ζώα συντροφιάς και στα ιπποειδή. Πτυχιούχος κτηνιατρικού βελονισμού από τον Επιστημονικό Σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (Ε.Σ.Ι.Β.Ε.). Είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του κτηνιατρικού τμήματος βελονισμού της ATC και διδάσκει τα πρακτικά μαθήματα του κτηνιατρικού βελονισμού. Συμμετείχε ως εθελόντρια κτηνίατρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα, καθώς και στους αγώνες υπερπήδησης CSIO**** τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μέλος του ΠΚΣ (Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) και ΕΚΕ (Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας). Άλλα ενδιαφέροντα στον επαγγελματικό τομέα περιλαμβάνουν την διερεύνηση μεθόδων ορθοπεδικού πεταλώματος και τη χρήση  εποξικών υλικών για την αποκατάσταση των οπλών των ίππων.

 

Dr Achilles E. GeorgiadisDr A.E. Γεωργιάδης, MD, PhD, Ρευματολόγος, Ελλάδα

Ο Dr Αχιλλέας Ε Γεωργιάδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και είναι Ειδικός Παθολογίας και της Ρευματολογίας. Απέκτησε το πρώτο διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα δεύτερο διδακτορικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Rene Descartes του Παρισιού. Εργάστηκε για δέκα χρόνια ως Ιατρικός Διευθυντής στη Διεθνής φαρμακευτική εταιρεία Ciba-Geigy. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι Διευθυντής του Τμήματος Οστεοπόρωσης και Μυοσκελετικών στο Γυναικολογικό Νοσοκομείο ΛΗΤΩ της Αθήνας. Ο Dr A. Γεωργιάδης είναι ο συγγραφέας σε περισσότερα από 150 άρθρα και περιλήψεις που δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και 9 έρευνες σχετικά με τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Έχει επίσης δώσει περισσότερες από 600 διαλέξεις, σε όλη την Ελλάδα, σε θέματα που αφορούν τη Ρευματολογία. Είναι Ιατρικός Σύμβουλος σε πολλές εθνικές και διεθνής Φαρμακευτικές Εταιρείες. Στην κατοχή του βρίσκονται οι ακόλουθες επιστημονικές ιστοσελίδες: α)www.myoskeletiko.com, β) www.osteonews.gr και γ) www.xroniosponos.gr

 

Dr Γ. Μπέλλος MD, PhD, MR CGP, MEPMA, Ελλάδα

Ο Ιατρός Γεώργιος Μπέλλος σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην γενική – οικογενειακή ιατρική στην Αθήνα και στην κοινωνική – δημόσια υγεία στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου Κρήτης από όπου και πήρε το διδακτορικό του. Είναι υπότροφος και μέλος του Royal College of GP’s στο Λονδίνο. Έκανε ειδική εκπαίδευση  στην προαγωγή και πρόληψη ψυχικής υγείας  όπως και στο management υπηρεσιών υγείας και στην  μοριακή λειτουργική ιατρική.  Απο ετών ειναι διευθυντής – συντονιστής στο ακαδημαικού – εκπαιδευτικού τύπου κεντρου υγείας Κορωπιου Αττικής. Τέλος είναι εκπαιδευμένος στο Βελονισμό και τρέφει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την διασύνδεση της μοριακής – προσωποποιημένης ιατρικής με την κινέζικη ιατρική και τα ηλεκτρομαγνητικά ανθρώπινα βιο-πεδία.

 

Dr Φ. Χρηστίδη, MSc, PhD, Κλινικός Νευροψυχολόγος, Ελλάδα

H Φωτεινή Χρηστίδη είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος (MSc, PhD), επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια (με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.) στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, με αντικείμενο μελέτης την εφαρμογή προηγμένων νευροαπεικονιστικών τεχνικών στην πλάγια μυατροφική σκλήρυνση. Έχει πραγματοποιήσει διετή πρακτική άσκηση στη νευροψυχολογική αξιολόγηση και μεθόδους αποκατάστασης στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και έχει εκπαιδευθεί στις προηγμένες νευροαπεικονιστικές τεχνικές (απεικόνιση τανυστή διάχυσης, ογκομετρία, λειτουργική μαγνητική τομογραφία) στο Cognitive Neuroscience Laboratory (Baylor College of Medicine & Texas Children’s Hospital, Houston, USA) και στο Institute of Neuroradiology (UniversitätsSpital Zürich, Switzerland), στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών και διδακτορικών της σπουδών, μέσω υποτροφίας από το ΕΚΠΑ και το Ι.Κ.Υ, αντιστοίχως. Τα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την εφαρμογή νευροψυχολογικών μεθόδων και προηγμένων νευροαπεικονιστικών τεχνικών για τη δομική και λειτουργική διερεύνηση της σχέσης εγκεφάλου-συμπεριφοράς σε νευρολογικές και ψυχικές παθήσεις, με δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά με το σύστημα των κριτών και εθνικά και διεθνή συνέδρια.

 

Dr E. Γεωργιάδης MSc, Μοριακός Βιολόγος, Ελλάδα

Ο Ερμής Γεωργιάδης αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Essex (UK) με πτυχίο Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Marketing στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (UK), όπου και εστίασε το ενδιαφέρον του στη φαρμακευτική αγορά. Στη συνέχεια εργάστηκε στη φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ως επιστημονικός συνεργάτης ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε Υπεύθυνος Marketing των ογκολογικών προϊόντων της MSD. Από το 2011 διαχειρίζεται και σχεδιάζει την στρατηγική προώθησης των καρδιομεταβολικών προϊόντων της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στην Ελλάδα με εξειδίκευση στον τομέα της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας. Επίσης, αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας από το 2011, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη βιολογία, στη γενετική και στη βιοτεχνολογία, διατηρώντας μόνιμη στήλη στο διαδικτυακό ιατρικό περιοδικό myoskeletiko.com το οποίο εστιάζεται κυρίως στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Το 2016 ιδρύει το διαδικτυακό επιστημονικό περιοδικό medicalmagazine.gr, μέσω του οποίου, σε συνεργασία με ιατρούς και άλλους επιστήμονες, παρακολουθεί στενά την πορεία των εξελίξεων στους τομείς της ιατρικής, της βιολογίας και της βιοτεχνολογίας.