Ομιλητές 2018

Dr. Paola Poli MD , Πρόεδρος της AGOM (Acupuncture in the World), Καθηγήτρια βελονισμού, taijiquan και qigong ALMA (Ένωση Ιατρών Βελονιστών Λομβαρδίας) και FISTQ ( Ιταλική Ομοσπονδία Tuina και Qigong) , Ταμίας FISTQ, Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της FISA (Ιταλική Ομοσπονδία εταιριών βελονισμού), Μέλος της Επιτροπής Μη- Κλασσικης Ιατρικής του Συμβουλίου Ιατρών Μιλάνου, Μέλος της Ιταλικής Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Λομβαρδίας, Διευθύνουσα του εκπαιδευτικού προγράμματος της ALMA

Απόφοιτος Ιατρικής και Χειρουργικής το 2003. Απόφοιτος βελονίστρια ALMA (Ένωση Ιατρών Βελονιστών Λομβαρδίας) και FISA ( Ιταλική Ομοσπονδία Βελονισμού) το 2006. Το 2007 αποφοίτησε από το Univercity Clinical Practice of Acupuncture and Traditional Chinise Medicine Nanjing, China και έλαβε “Πτυχίο- ετήσιου κύκλου μαθημάτων- μεταπτυχιακού στο Βελονισμό και Συμπληρωματικές Μεθόδους” στη σχολή ALMA και “Πτυχίο Gigong Operator” αναγνωρισμένο από ALMA και FISTQ. Το 2005 πήρε πτυχίο στον auricular acupuncture Acudetox. Από το 2004 εξασκεί Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό στο ιατρείο της στο Μιλάνο. Καθηγήτρια Βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής ALMA και FISA, διδάσκει στη σχολή βελονισμού ALMA. Διδάσκαλος Qigong, αναγνωρισμένη από ALMA και FISTQ ( Ιταλική Ομοσπονδία Σχολών Qigong Tuina), διδάσκει τον τριετή κύκλο σπουδών Qigong, αναγνωρισμένο από ALMA και FISTQ. Καθηγήτρια στο Stratal University στο Μιλάνο. Συμμετέχει σε διασκέψεις και σεμινάρια βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής σε Ιταλία και Ευρώπη. Έχει παρουσιάσει έξι poster σχετικά με Βελονισμός και Ογκολογία και Βελονισμός σε Επέιγοντα Περιστατικά στις Η.Π.Α. ( Βοστώνη, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο). Αρθρογραφεί σε ιταλικά περιοδίκα ιατρικής και κινεζικής ιατρικής, αρχισυντάκτης στο “ FISA news” και “Olos and Logos”.  Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο “ Acupuncture in an emergency”,και το 2017 το “Οncology Acupuncture”, εκδόσεις CEA-Zanichelli.

 

Dr. Carlo Moiraghi MD, Πρόεδρος A.L.M.A. (Ένωση Ιατρών Βελονιστών Λομβαρδίας.). Αντιπρόεδρος AGOM (Acupuncture in the World)  Διευθυντής στη σχολή βελονισμού,Qigong και Taijiquan της A.L.M.A, (αναγνωρισμένη από τη F.I.S.A. (Ιταλική Ομοσπονδία εταιριών βελονισμού) , Αντιπρόεδρος F.I.S.T.Q (Ιταλική Ομοσπονδία Tuina και Qigong), Μέλος της Επιτροπής Εναλλακτικής Ιατρικής της Ένωσης Ιατρών και Οδοντιάτρων Μιλάνου, Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Λομβαρδίας για τη μελέτη της Εναλλακτικής-Μη-Κλασσικής Ιατρικής, από το έτος ίδρυσης 2000 έως τη διάλυσή της

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιατρικής και Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου το 1978. Το 1982 πήρε πτυχίο στο βελονισμο. Αποφοίτησε από την Διεθνή Κοινότητα Βελονισμού στο Παρίσι. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής (Advanced Course) του Πεκίνου το 1984. Από το 1991 έως το 2000 διετέλεσε Σύμβουλος στην SIA – Italian Society of Acupuncture, η οποία από το 1994 έως το 1997 αντιπροσώπευε το Disclosure Office and Print. Από το 1999 μέλος του συμβουλίου F.I.S.A., για την Λομβαρδία. Ανάμεσα σε άλλα έχει μεταφράσει και δημοσιεύσει μεταφράσεις κλασσικών κινεζικών κειμένων, και δεκάδες παραδοσιακά κείμενα για την κινέζικη ιατρική και κουλτούρα, τα τελευταία αυτών “ the practice of true Chinese medicine” και “Chinese medicine”-  και “ the real China of today”. Jaca Book, Milano 2011, 2013. Για περισσότερα από 30 χρόνια, δίδαξε βελονισμό και παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Pavia, Rome Tor Vergata, Rome La Sapienza. Συμμετεχει σε συνέδρια και σεμινάρια βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής ανά τον κόσμο.(Optional specification).

 

Dr. Antonio C. Sant’Ana MD, Bauru Estadual Hospital, Brazil 

Ο Dr. Sant’Ana είναι Γενικός Ιατρός και TCM Σύμβουλος, με εμπειρία τόσο στο συστηματικό και μικροσυστηματικό-βελονισμό. Η πρακτική του γίνεται στο ιδιωτικό του γραφείο, καθώς και ενδονοσοκομειακά. Επί του παρόντος εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής σε μη γραμμικά μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει fractal γεωμετρία, κβαντική φυσική, την πολυπλοκότητα και τη θεωρία του χάους. Έχει πτυχίο Μάστερ στη Δημόσια Υγεία, και εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τάσεων στην ιατρική και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές των fractals, το χάος και την πολυπλοκότητα, καθώς και κατευθύνει τις δραστηριότητές του με βάση τα δεδομένα και την ανάπτυξη λογισμικού για τη μη γραμμική μέτρων.

 

 

 

 

Dr. Ιωάννης Αναστασίου, Φυσικός , Ph.D

Σπούδασε Φυσική (Θεσσαλονίκη), Πυρηνική Μηχανική (Καναδάς, ΗΠΑ) Στρατηγική Επιχειρήσεων (Γαλλία). Εργάστηκε στην πυρηνο-ηλεκτρική βιομηχανία, ως σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικών φορέων σε θέματα υψηλών τεχνολογιών και σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Έρευνας. Ανήσυχος ως επιστήμονας μπροστά στις αδυναμίες των ίδιων των επιστημών πάνω στις πιο καυτές αναζητήσεις της αλήθειας για τους νόμους της Φύσης και τον άνθρωπο, μελέτησε πολλαπλές καινοτόμες πηγές έρευνας (ιατρική, βιολογία, ψυχολογία, φυσική κτλ) και διαπίστωσε τις βασικές δομές που διέπουν την ενότητα του Ανθρώπου και την φύση της πραγματικότητας μας και βοηθούν  στην επανάκτηση τηςισορροπίας μας. 

 

 

 

Dr. Α. Σακελλαρόπουλος MD, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος, PCCM

Ο  Αντώνιος Σακελλαρόπουλος σπούδασε Ιατρική, ειδικεύθηκε στην Παθολογία του Αναπνευστικού και την Εντατική Ιατρική. Παρουσιάζει εκτενές ερευνητικό έργο με πλήθος διεθνών ιατρικών δημοσιεύσεων. Εφαρμόζει κλασσική Ιατρική  αλλά και Εναλλακτικές Ολιστικές Θεραπείες. Ειδικεύεται στην Ιατρική της Ευεξίας και Σωματικής Ενδυνάμωσης

 

 

 

 

 

Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου MD, Med Psych, MSc, Ελλάδα, Πρόεδρος της ICMART, Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ

Η Κ. Θεοδωράτου αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων. Στην συνέχεια με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρέμεινε στην Κίνα για να εμβαθύνει τις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό από το πανεπιστήμιο της Καντόνα. Έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα στον Βελονισμό το 2007 από την ICMART (Παγκόσμια Εταιρία Ιατρών Βελονισμού) , Τιμητικό Βραβείο το 2009 στο Παγκόσμιο συνέδριο της ICMART και Πρώτο Βραβείο για την διεπιστημονική εμπειρία της το 2016 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών βελονισμού Ελλάδας (ΕΣΙΒΕ).

 

 

 

Dr. Mιχαήλ Tαραμπέ MD, MSc, PhD, FEBOPRAS


O Dr. Μιχάλης Ταραμπέ, Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών  και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πλήρες μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, ενώ διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute.

 

 

Dr. Γεώργιος Μπέλλος, MD, Γενικός Ιατρός, PhD, MR CGP, MEPMA

Ο Ιατρός Γεώργιος Μπέλλος σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην γενική – οικογενειακή ιατρική στην Αθήνα και στην κοινωνική – δημόσια υγεία στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου Κρήτης από όπου και πήρε το διδακτορικό του. Είναι υπότροφος και μέλος του Royal College of GP’s στο Λονδίνο. Έκανε ειδική εκπαίδευση  στην προαγωγή και πρόληψη ψυχικής υγείας  όπως και στο management υπηρεσιών υγείας και στην  μοριακή λειτουργική ιατρική.  Απο ετών ειναι διευθυντής – συντονιστής στο ακαδημαικού – εκπαιδευτικού τύπου κεντρου υγείας Κορωπιου Αττικής. Τέλος είναι εκπαιδευμένος στο Βελονισμό και τρέφει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την διασύνδεση της μοριακής – προσωποποιημένης ιατρικής με την κινέζικη ιατρική και τα ηλεκτρομαγνητικά ανθρώπινα βιο-πεδία.

 

 

 

Dr. Aγγελική Τσιριγώτη , Χειρούργος Οδοντίατρος, Βελονίστρια

Η κ.Τσιριγώτη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας την οδοντιατρική σχολή και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην γναθοχειουργική. Η ενασχόληση της με το βελονισμό έγινε την τελευταία 10ετία και μετά την αποφοίτηση της από τη σχολή βελονισμού Αθήνας, η κ.Τσιριγώτη χρησιμοποιεί το βελονισμό κατά την διάρκεια των οδοντιατρικών πράξεων αλλά ακόμα και πριν και μετά για την βελτίωση της δουλειάς της όπως θα μας εξηγήσει καλύτερα η ίδια.

 

 

 

Dr. Ευδοκία Τσαλκαμά, DVM Ιππίατρος

Η Ευδοκία Τσαλκαμά είναι Κτηνίατρος-Ιππίατρος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Σεντ Ιστβαν, τμήμα κτηνιατρικής στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Δραστηριοποιείται  τα τελευταία 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μικρά ζώα συντροφιάς και στα ιπποειδή. Πτυχιούχος κτηνιατρικού βελονισμού από τον Επιστημονικό Σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (Ε.Σ.Ι.Β.Ε.). Είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του κτηνιατρικού τμήματος βελονισμού της ATC και διδάσκει τα πρακτικά μαθήματα του κτηνιατρικού βελονισμού. Συμμετείχε ως εθελόντρια κτηνίατρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα, καθώς και στους αγώνες υπερπήδησης CSIO**** τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μέλος του ΠΚΣ (Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) και ΕΚΕ (Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας). Αλλα ενδιαφέροντα στον επαγγελματικό τομέα περιλαμβάνουν την διερεύνηση μεθόδων ορθοπεδικού πεταλώματος και τη χρήση  εποξικών υλικών για την αποκατάσταση των οπλών των ίππων

 

 

 

Νικόλαος Μαγαλιός – Εκπαιδευτής Προσωπικής Ανάπτυξης  – B.A. Ψυχολογία, – B.Sc. Διοικητική

Εργάζεται ως Εκπαιδευτής Προσωπικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης, χρησιμοποιώντας επιστημονικές τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης, στρατηγικές κορυφαίων επιδόσεων και τεχνικές συναισθηματικής απελευθερώσεως.  Αρχικά σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και εν συνεχεία Ψυχολογία. Κατόπιν, παρακολούθησε, μαθήματα Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Αθήνα), εκπαιδεύτηκε στη Νευροανάδραση (Πράγα), στην  Ύπνωση, στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)  και στην Time-Line Therapy (Λονδίνο)
καθώς επίσης και στη δημιουργία εξατομικευμένων CD Εγκεφαλικής Εκπαιδεύσεως (Βαρσοβία). Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με προσανατολισμό τη θεραπεία και την αυτογνωσία. Το 2003, ίδρυσε στην Αθήνα, το Εργαστήριον Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως, θεωρώντας ότι μέσω της θεραπείας, της παιδείας και της συστηματικής εργασίας, μπορούμε να αναδείξουμε τον αληθινό εαυτό μας. Το 2004 έλαβε το πτυχίο του Σαμαρείτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι δημιουργός των εκπαιδευτικών & βιωματικών μαθημάτων «Το Μονοπάτι της Καρδιάς» και «NLP: Ο Δρόμος της Διανοίας». Είναι μέλος του Δ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ένα Όνειρο για την Ελλάδα» και μέλος στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Μελίτακες».

 

 

 

Βαγγέλης Βερτόπουλος , BA Marketing/BSc Psychology/MSc Sport Psychology/ Σύμβουλος – Αθλητικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής

Ο Βαγγέλης Βερτόπουλος σπούδασε σπούδασε Ψυχολογία στο London Metropolitan και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Βρετανικό OU και MSc στην Αθλητική Ψυχολογία στο Staffordshire University. Εκπαιδεύτηκε στην Λογικο-θυμική και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και το Coaching (RE&CBT).

Η εργασία του, εστιάζεται:

  • Στην ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων
  • Στην συμβουλευτική επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, προπονητών και γονέων ως Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας MSc
  • Στο coachingμε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων
  • Στο σχεδιασμό και την υπολοποίηση εκπαιδευτικών workshopsγια θέματα που αφορούν την ψυχολογία και το coaching στους τομείς του business και της ψυχολογίας.

Η πολύπλευρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική του εμπειρία του απο τους τομείς του Business, της Ψυχολογίας και του Αθλητισμού, του δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα που βασίζονται στην επιστημονική και θεωρητική γνώση και ταυτοχρόνως ακουμπούν στέρεα στην πραγματικότητα.

 

 

 

 Πελίνα Ευαγγέλου – Πτυχιούχος Μουσικοθεραπεύτρια

Η Πελίνα Ευαγγέλου είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΕΣΠΕΜ το διάστημα 2011-2014). Από το 2001 που ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια, έχει εργαστεί στην κλινική αποκατάστασης CenterLight Health System στο Bronx στη Nέα Yόρκη, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Iνστιτούτου Ψυχικής Yγείας Παίδων και Eνηλίκων κ.α. Από το 2006 έως σήμερα, εργάζεται στο Kέντρο Hμέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες “Aμυμώνη”. Είναι υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, από την έναρξή του το 2012, όπου πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας με παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες καθώς και Σεμιναριακούς Κύκλους Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία, με την δυνατότητα και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Επίσης, είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μουσικοθεραπείας και Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλίμου και μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Σωματείου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες “Ερμής”. Παράλληλα, πραγματοποιεί συναυλίες με τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας (Community Music Therapy), με κύριους στόχους την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Μετά από μουσικές σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά, πιάνο, κιθάρα, τραγούδι κ.α. ολοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Mουσικοθεραπείας του Kέντρου Mουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το αντίστοιχο Πρόγραμμα Σπουδών του New York University και στη συνέχεια φοίτησε στο Mεταπτυχιακό Tμήμα Mουσικοθεραπείας του New York University στην Nέα Yόρκη των Hνωμένων Πολιτειών.