Ομιλητές 2019

Η Κ. Θεοδωράτου αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην ιατρική ψυχολογία και την συμβουλευτική εξαρτήσεων. Στην συνέχεια με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας πήγε στην Κίνα για να σπουδάσει βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Παρέμεινε στην Κίνα για να εμβαθύνει τις σπουδές της, αποκτώντας τον τίτλο του Master στο βελονισμό από το πανεπιστήμιο της Καντόνα. Έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα στον Βελονισμό το 2007 από την ICMART (Παγκόσμια Εταιρία Ιατρών Βελονισμού) , Τιμητικό Βραβείο το 2009 στο Παγκόσμιο συνέδριο της ICMART και Πρώτο Βραβείο για την διεπιστημονική εμπειρία της το 2016 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων . Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών βελονισμού Ελλάδας (ΕΣΙΒΕ).

Anita Meyer – Ως νεαρή γιατρός, ειδικευόμενη στην Παθολογία στην Ελβετία, αισθάνθηκα βαθιά δυσαρέσκεια στην καθημερινή μου εργασία με τους ασθενείς. Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία όλων των πολλών ψυχοσωματικών και χρόνιων ασθενειών. Κάπως έτσι με βρήκε  η Κλασική Κινεζική Ιατρική σχεδόν πριν από 30 χρόνια. Ξεκίνησα τη δική μου ιδιωτική κλινική, δουλεύοντας κυρίως με βελονισμό. Το κύριο ενδιαφέρον μου ήταν βασισμένο πάντα στη φιλοσοφία του Ταοϊσμού και των Κλασικών. Η μοντέρνα TCM είχε χάσει πάρα πολλούς πνευματικούς θησαυρούς για μένα. Παρακολουθώντας αρκετές διεθνείς Ταοϊστικές συνδιασκέψεις βοηθήθηκα στο να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στο Ταοϊσμό και το Γιανγκσένγκ. Επιθυμία μου είναι να δώσω στους ασθενείς τη δυνατότητα να βρουν τον δικό τους δρόμο στην υγεία και να αντιμετωπίσουν  την ασθένεια με θάρρος και χωρίς φόβο. Είμαι  πρόεδρος της ASA, της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ιατρικού Βελονισμού, εργάζομαι  επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας των 5 ιατρικών παραρτημάτων της Συμπληρωματικής Ιατρικής, που συνεργάζεται με την Eλβετική κυβέρνηση και τους ιατρικούς συλλόγους. Είμαι πρόεδρος του Ελβετικού συνεδρίου ASA-TCM, που πραγματοποιείται ετησίως τα τελευταία 12 χρόνια . Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια γέφυρα μεταξύ των γιατρών και των θεραπευτών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας το ενδιαφέρον και την αγάπη για την Κινεζική Ιατρική. Είμαι παντρεμένη, τα τρία παιδιά μου είναι τώρα όλα υπέροχοι ενήλικες! 

Paola Poli – Απόφοιτος Ιατρικής και Χειρουργικής το 2003. Απόφοιτος βελονίστρια ALMA (Ένωση Ιατρών Βελονιστών Λομβαρδίας) και FISA ( Ιταλική Ομοσπονδία Βελονισμού) το 2006. Το 2007 αποφοίτησε από το Univercity Clinical Practice of Acupuncture and Traditional Chinise Medicine Nanjing, China και έλαβε “Πτυχίο- ετήσιου κύκλου μαθημάτων- μεταπτυχιακού στο Βελονισμό και Συμπληρωματικές Μεθόδους” στη σχολή ALMA και “Πτυχίο Gigong Operator” αναγνωρισμένο από ALMA και FISTQ. Το 2005 πήρε πτυχίο στον auricular acupuncture Acudetox. Από το 2004 εξασκεί Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό στο ιατρείο της στο Μιλάνο. Καθηγήτρια Βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής ALMA και FISA, διδάσκει στη σχολή βελονισμού ALMA. Διδάσκαλος Qigong, αναγνωρισμένη από ALMA και FISTQ ( Ιταλική Ομοσπονδία Σχολών Qigong Tuina), διδάσκει τον τριετή κύκλο σπουδών Qigong, αναγνωρισμένο από ALMA και FISTQ. Καθηγήτρια στο Stratal University στο Μιλάνο. Συμμετέχει σε διασκέψεις και σεμινάρια βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής σε Ιταλία και Ευρώπη. Έχει παρουσιάσει έξι poster σχετικά με Βελονισμός και Ογκολογία και Βελονισμός σε Επέιγοντα Περιστατικά στις Η.Π.Α. ( Βοστώνη, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο). Αρθρογραφεί σε ιταλικά περιοδίκα ιατρικής και κινεζικής ιατρικής, αρχισυντάκτης στο “ FISA news” και “Olos and Logos”.  Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο “ Acupuncture in an emergency”,και το 2017 το “Οncology Acupuncture”, εκδόσεις CEA-Zanichelli.

Carlo Moiraghi – Αποφοίτησε από το τμήμα Ιατρικής και Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου το 1978. Το 1982 πήρε πτυχίο στο βελονισμο. Αποφοίτησε από την Διεθνή Κοινότητα Βελονισμού στο Παρίσι. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής (Advanced Course) του Πεκίνου το 1984. Από το 1991 έως το 2000 διετέλεσε Σύμβουλος στην SIA – Italian Society of Acupuncture, η οποία από το 1994 έως το 1997 αντιπροσώπευε το Disclosure Office and Print. Από το 1999 μέλος του συμβουλίου F.I.S.A., για την Λομβαρδία. Ανάμεσα σε άλλα έχει μεταφράσει και δημοσιεύσει μεταφράσεις κλασσικών κινεζικών κειμένων, και δεκάδες παραδοσιακά κείμενα για την κινέζικη ιατρική και κουλτούρα, τα τελευταία αυτών “ the practice of true Chinese medicine” και “Chinese medicine”-  και “ the real China of today”. Jaca Book, Milano 2011, 2013. Για περισσότερα από 30 χρόνια, δίδαξε βελονισμό και παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Pavia, Rome Tor Vergata, Rome La Sapienza. Συμμετεχει σε συνέδρια και σεμινάρια βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής ανά τον κόσμο.(Optional specification).

Ο Antonio Sant’Ana είναι Γενικός Ιατρός και TCM Σύμβουλος, με εμπειρία τόσο στο συστηματικό και μικροσυστηματικό-βελονισμό. Η πρακτική του γίνεται στο ιδιωτικό του γραφείο, καθώς και ενδονοσοκομειακά. Επί του παρόντος εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής σε μη γραμμικά μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει fractal γεωμετρία, κβαντική φυσική, την πολυπλοκότητα και τη θεωρία του χάους. Έχει πτυχίο Μάστερ στη Δημόσια Υγεία, και εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων τάσεων στην ιατρική και τις πιθανές ιατρικές εφαρμογές των fractals, το χάος και την πολυπλοκότητα, καθώς και κατευθύνει τις δραστηριότητές του με βάση τα δεδομένα και την ανάπτυξη λογισμικού για τη μη γραμμική μέτρων.

Η ιατρός Ελένη – Χριστίνα Ησαΐα είναι Αναισθησιολόγος με εξειδίκευση στην διαχείριση πόνου, οξύ και χρόνιου, καθώς επίσης στην ανακουφιστική και παρηγορική φροντίδα. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της ΚΑΡΠΑ ενώ υπήρξε εκπαιδεύτρια σε προγράμματα ιατρικής επιμόρφωσης όπως το ALS (Advanced Life Support ) και το ACLS ( Advanced Cardiac Life Support). Η ιατρός είναι πιστοποιημένη σε παρεμβατικές θεραπείες ,στην αλγολογία, στον ιατρικό βελονισμό ενώ ακόμα είναι κάτοχος Life Coaching Diploma και Health and Wellness Coaching Diploma. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε αναισθησιολογικά τμήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όπως και σε Μ.Ε.Θ. (μονάδα εντατικής θεραπείας) ενώ έχει συνεργαστεί με πανεπιστημιακές κλινικές, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Επί του παρόντος συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, διατηρεί προσωπικό ιατρείο και είναι υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου στο νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ” 

Ο Ιωάννης Αρκαδιανός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι πιστοποιημένος Ιατρός στη Γενική Ιατρική, με επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές στην παχυσαρκία, στη διατροφή και στη διατροφογενετική. Είναι αντιπρόεδρος και συνιδρυτής του “European Lifestyle Medicine Organization” με έδρα την Γενεύη. Κατέχει την ειδική πιστοποίηση επαγγελματικής εκπαίδευσης για την παχυσαρκία (SCOPE) από την “Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας” (World Obesity Federation). Είναι πρωτοπόρος ιατρός της Lifestyle Medicine στην Ευρώπη έχοντας ασχοληθεί στον τομέα αυτό τα τελευταία 25 χρόνια και ήταν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου European Lifestyle Medicine Congress  ( Γενεύη 11/18).  Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της European Association for the study of Obesity, της World Obesity Federation, της American Society for Nutrition, της International Society of Nutrigenetics/Nutrigenomics, του Canadian Obesity Network, της Australasian Society of Lifestyle Medicine and της European Association of Preventive Cardiology.   Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου της True Health Initiative.  Από το 2014 είναι μέλος της Οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.Έχει πάνω από 100 συμμετοχές σε συνέδρια που αφορούν Παχυσαρκία, διατροφή, Παθολογία, σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικά νοσήματα, υπέρταση , διατροφογενετική κ.α.Έχει επίσης συμμετοχές με ομιλίες , ανακοινώσεις, posters, προεδρεία και συντονισμό παρουσιάσεων σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το Ιατρείο του βρίσκεται στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή). 

O Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 36 βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου «Αρμονική Ζωή». Έχει πάνω από 1500 ομιλίες στο ίντερνετ.  (www.armonikizoi.com/greek). Έχει δημιουργήσει το γνωστό 6ετές Σεμινάριο Αυτογνωσίας και πάνω από 80 άλλα σεμινάρια μικρότερης διάρκειας, στα οποία συνθέτει αρχαίες πνευματικές αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές, δημιουργώντας πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια, μέσω των οποίων απελευθερώνεται ο άνθρωπος από ψευδαισθήσεις, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, συναισθήματα και προκαταλήψεις που εμποδίζουν την ευτυχία, την ελευθερία, την ηρεμία και την αγάπη του. Οι διδασκαλίες του είναι βαθιές και ουσιαστικές, αλλά εύκολα κατανοητές από τον καθένα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν χημικός μηχανικός και, μετά από δυο χρόνια εργασίας σε μια μεγάλη διεθνή πετρελαϊκή εταιρία, παραιτήθηκε από τη θέση του για να αναζητήσει έναν πιο ταιριαστό και με νόημα γι’ αυτόν τρόπο ζωής. Για αρκετά χρόνια ερεύνησε μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων και πηγών γνώσης, όπως ο Χριστιανισμός, η Γιόγκα, η ψυχολογία, ο Σουφισμός, το μασάζ, η πνευματική θεραπεία, η Φιλοσοφία, όλες τις μορφές της ενεργειακής ψυχολογίας και πολλά άλλα σχετικά με τη σωματική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική αρμονία του ανθρώπου. Σαν αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, κατέληξε να αφοσιωθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας μέσα από τη συγγραφή βιβλίων, τη διδασκαλία και την οργάνωση σεμιναρίων αυτογνωσίας, προσωπικής αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης, καθώς επίσης και την οργάνωση διάφορων δραστηριοτήτων προς όφελος των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη (όπως ομάδες αιμοδοσίας, ομάδες συμπαράστασης απόρων, αστέγων, τυφλών και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας κλπ.)

Ο Σταύρος Ψαρουλάκης είναι θεραπευτής και εισηγητής σεμιναρίων, με ειδίκευση στον κρανιοβελονισμό της μεθόδου YNSA που θεωρείται επιστημονικά αποδεδειγμένα μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους βελονισμού. Ως στενός συνεργάτης του Yamamoto έχει μαθητεύσει δίπλα του πέντε χρόνια, έχει εργαστεί στην κλινική του στην Ιαπωνία και έχει διδάξει μαζί του σε σεμινάρια στη Γερμανία και την Ιταλία. Εφαρμόζει εδώ και είκοσι χρόνια τον κρανιοβελονισμό, ως συμπληρωματική ολιστική θεραπεία, που βασίζεται στη διέγερση ζωνών (σωματότοπους) του εγκεφάλου, κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας την κεφαλή ως ένα μικροσύστημα άμεσα συνδεδεμένο με κάθε σημείο του σώματος. Επίσης, θεωρεί ότι ο κρανιοβελονισμός βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις βασικά ανταστρέψιμες διαταραχές και ασθένειες, ενώ επανειλημμένα έχει επιβεβαιωθεί ότι βελτιώνει τη θεραπεία κεντρικών και περιφερειακών παραλύσεων και επισπεύδει την αποκατάστασή τους. Ο Σταύρος Ψαρουλάκης δραστηριοποιείται είτε για θεραπείες είτε για σεμινάρια στην Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Κύπρο, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο διοργάνωσε με επιτυχία το σεμινάριο YNSA στην Αθήνα με τη συμμετοχή κορυφαίων βελονιστών μεθόδου YNSA από την Αμερική, την Ευρώπη και Αυστραλία.

Ο Γρηγόρης Κυρούσσης είναι χειρουργός γυναικολόγος – μαιευτήρας, Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Έκανε την ειδικότητα του αρχικά στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας της Αθήνας (Γυναικολογική Ογκολογία) και συνέχισε στην Αγγλία (Ipswich, North Staffordshire Hospital) και στην Γερμανία εξειδίκευση στην Παθολογία του τραχήλου της μήτρας. Στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής έκανε έρευνα πάνω στο ρόλο του ΝΟ (Μονοξειδίου του Αζώτου) και των Ελευθέρων Ριζών στο μεταστατικό δυναμικό του καρκίνου του ενδομητρίου. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (σύγχρονες έρευνες στο Παπ Τεστ, έδρα Κυτταρολογίας) και συνεργάζεται με τα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΡΕΑ. Τα τελευταία χρόνια στρέφεται και σε εναλλακτικές προσεγγίσεις γυναικολογικών προβλημάτων όπως πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση, υπογονιμότητα, εμμηνόπαυση. Αγαπάει τη μουσική και είναι Μαραθωνοδρόμος.

Ο Oskar Ausserer έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία, τη Συμπληρωματική Ιατρική και τη Φιλοσοφία. Ασκεί Ψυχολογική συμβουλευτική στο Bolzano στο Νότιο Τιρόλο. Ο Δρ Ausserer έχει συμμετάσχει ως διοργανωτής και ομιλητής σε πολλά  σεμινάρια και διαλέξεις στη χώρα του και στο εξωτερικό. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του ZDN (Κέντρο τεκμηρίωσης των φυσικών θεραπειών). Έχει οργανώσει πολλά μαθήματα κατάρτισης για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και μελέτες για τις μεθόδους Φυσικής Θεραπείας, Φυσικοθεραπεία, Ομοιοπαθητικής κλπ. και είναι συνιδρυτής του περιοδικού Meine Gesundheit.

Ο Ορθοπεδικός χειρουργός Γεώργιος Αχιλλέως Λαζάρου, απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ, με περαιτέρω εξειδίκευση στην Παιδο-ορθοπεδική, τη Μικροχειρουργική και τις Αθλητικές Κακώσεις. Από τα φοιτητικά του χρόνια εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη των Πολεμικών Τεχνών, αρχικά το Καράτε και ακολούθως το Ταεκβοντό. Σήμερα είναι Διεθνής Εκπαιδευτής στην International Taekwon-Do Federation. Παράλληλα ασχολήθηκε με την Ιστορία της Ιατρικής. Παρακολούθησε το Β΄ Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ιστορίας των Βιοϊατρικών Επιστημών, το οποίο οδήγησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Σπουδαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής. Η διατριβή του, με τίτλο «Η Ελληνική Ιατρική στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες», εμπλουτίστηκε με πλούσια εικονογράφηση και εκδόθηκε το 2017. Παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα Οστών» και η πτυχιακή του αφορούσε την «Αντιμετώπιση του Πόνου στην Χρόνια Οσφυαλγία». Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της αντιμετώπισης αποτελεί πλέον ο βελονισμός, με τον οποίο ασχολείται από το 2009, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία, την φιλοσοφία και την εξέλιξή του ανά τους αιώνες. Αυτό το ιδιόμορφο κράμα Δυτικής Ιατρικής, Ιστορίας της Ιατρικής, μελέτης και θεραπείας του μυοσκελετικού συστήματος ως εξειδικευμένη επαγγελματική ενασχόληση, αναγνώρισης των οστών ως μεταβολικώς ενεργού ιστού, Ανατολικής Ιατρικής, βελονισμού, θεραπευτικής δράσης της άσκησης γενικότερα αλλά και των Πολεμικών Τεχνών ειδικότερα αποτελεί πλέον το κύριο ενδιαφέρον του και συγκεκριμένα η συστηματοποίησή του μέσα από την εκδοτική προσπάθεια «Εισαγωγή στο Πραγματικό Ταεκβοντό», σε εννέα προγραμματιζόμενους τόμους, από τους οποίους κυκλοφορούν ήδη στα ελληνικά οι πρώτοι τρεις. 

O Μιχάλης Ταραμπέ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στην Αγγλία όπου και άσκησε την πλήρη ειδικότητα επί σειρά ετών. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Επιμελητής Α στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας στη Δυτική Αττική. Είναι Εταίρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικών Χειρουργών  και Διδάκτωρ Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Πλήρες μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής , Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, ενώ διατελεί Επιστημονικός Διευθυντής του Cosmetic Laser Institute.

Η Ευδοκία Τσαλκαμά είναι Κτηνίατρος-Ιππίατρος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Σεντ Ιστβαν, τμήμα κτηνιατρικής στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας. Δραστηριοποιείται  τα τελευταία 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μικρά ζώα συντροφιάς και στα ιπποειδή. Πτυχιούχος κτηνιατρικού βελονισμού από τον Επιστημονικό Σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (Ε.Σ.Ι.Β.Ε.). Είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του κτηνιατρικού τμήματος βελονισμού της ATC και διδάσκει τα πρακτικά μαθήματα του κτηνιατρικού βελονισμού. Συμμετείχε ως εθελόντρια κτηνίατρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα, καθώς και στους αγώνες υπερπήδησης CSIO**** τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Μέλος του ΠΚΣ (Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου) και ΕΚΕ (Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας). Αλλα ενδιαφέροντα στον επαγγελματικό τομέα περιλαμβάνουν την διερεύνηση μεθόδων ορθοπεδικού πεταλώματος και τη χρήση  εποξικών υλικών για την αποκατάσταση των οπλών των ίππων

Ο Γεώργιος Μπέλλος σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην γενική – οικογενειακή ιατρική στην Αθήνα και στην κοινωνική – δημόσια υγεία στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου Κρήτης από όπου και πήρε το διδακτορικό του. Είναι υπότροφος και μέλος του Royal College of GP’s στο Λονδίνο. Έκανε ειδική εκπαίδευση  στην προαγωγή και πρόληψη ψυχικής υγείας  όπως και στο management υπηρεσιών υγείας και στην  μοριακή λειτουργική ιατρική.  Απο ετών ειναι διευθυντής – συντονιστής στο ακαδημαικού – εκπαιδευτικού τύπου κεντρου υγείας Κορωπιου Αττικής. Τέλος είναι εκπαιδευμένος στο Βελονισμό και τρέφει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την διασύνδεση της μοριακής – προσωποποιημένης ιατρικής με την κινέζικη ιατρική και τα ηλεκτρομαγνητικά ανθρώπινα βιο-πεδία.

Ο Βαγγέλης Βερτόπουλος σπούδασε σπούδασε Ψυχολογία στο London Metropolitan και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Βρετανικό OU και MSc στην Αθλητική Ψυχολογία στο Staffordshire University. Εκπαιδεύτηκε στην Λογικο-θυμική και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και το Coaching (RE&CBT). Η εργασία του, εστιάζεται: Στην ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Στην συμβουλευτική επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, προπονητών και γονέων ως Σύμβουλος Αθλητικής Ψυχολογίας Στο coaching με στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων Στο σχεδιασμό και την υπολοποίηση εκπαιδευτικών workshopsγια θέματα που αφορούν την ψυχολογία και το coaching στους τομείς του business και της ψυχολογίας. Η πολύπλευρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική του εμπειρία του απο τους τομείς του Business, της Ψυχολογίας και του Αθλητισμού, του δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα που βασίζονται στην επιστημονική και θεωρητική γνώση και ταυτοχρόνως ακουμπούν στέρεα στην πραγματικότητα.